top of page
_D725392_edited.jpg

★★★★★

 

Ik moet toegeven, ik heb er wel even voor moeten strijden om het thuis erdoor te krijgen als jonge vader, maar dat is een van mijn beste beslissingen ooit geweest! Kernwoorden van DVJ voor mij zijn: authentiek avontuur, fantastisch vervoer, heel veel lol, fantastische landschappen, elke dag compleet anders, zeer goed verzorgd, kampvuur, sterrenhemels, wodka, muziek, wodka, Centraal Aziatische cultuur. Wat ik nog wil toevoegen is dat ik blij ben dat ik dit met 5 vrienden heb gedaan! Het is zó vet om dit met elkaar te ervaren want over 50 jaar wil je het hier nog steeds met elkaar over hebben! Mijn vrienden en ikzelf zijn geen handige techneuten of doorgewinterde survivals, maar met elkaar kwamen we er altijd weer uit. Ook al was het af en toe stress, daar worden de verhalen bij het kampvuur 's avonds alleen maar beter van! Ik zou er spijt van hebben gehad als ik dit had moeten missen, ik wens iedereen deze trip toe! Tenslotte een groot compliment aan de organisatie die deze trip met heel veel toewijding, hard werken en humor mogelijk heeft gemaakt!

- Maarten. Deelnemer DVJ 2018

★★★★★

Na een voorzichtige check of er ook verdwaalde meisjes mee mochten (het gedeelte over terugkomen met haar op je mannenballen deed ons even twijfelen), waren Janna en ik binnen no-time overtuigd. Kirgizië it was! En het overtrof al onze verwachtingen! De granola moesten we achterlaten, maar De Verdwaalde Jongens kookten bij het kampvuur Michelin-waardige maaltijden en waar we ook kwamen, werden we ontvangen met heel veel liefde, thee en meer eten dan we aan konden (probeer ook zeker eens de paardenballen). We hebben nog nooit zo lang achter elkaar geen douche gezien, maar er is weinig dat het haalt bij het uitzicht wanneer je je haar in een ijskoude rivier staat te wassen. Het landschap in Kirgizië verandert elke drie uur compleet. Uitgestrekte vlakten met niets dan honderden paarden en schapen worden afgewisseld met besneeuwde bergtoppen, helderblauwe meren en canyons. En dan zijn er niet te vergeten de steden, die iets minder sprookjesachtig zijn, maar waar je wél uiteindelijk kunt douchen, en je de beste disco's en karaokebars ooit zult vinden! Tel daarbij het ultieme gevoel van vrijheid op als je over leipe zandweggetjes in je eigen Buhanka rijdt (tenminste als hij aan de praat blijft), het fantastische gezelschap, overheerlijke maaltijden van de barbecue, wodka drinken, sterrenkijken, avondeten bij het kampvuur en de zonsopgangen als je je tent 's ochtends openritst, en je weet hoe ultiem geluk voelt. Yme en Jos hadden het niet beter kunnen organiseren en wij hadden ons geen epischer avontuur kunnen voorstellen toen we dit boekten. Thanks voor alles, we zouden zo weer gaan!

 

Sabine. Deelnemer DVJ 2018

DJI_0542_edited.jpg
_D726125_edited.jpg

★★★★★

De roadtrip door het prachtige Kirgizië behoort tot de mooiste tijd van mijn leven. Ongelofelijk genoten van de vrijheid, de landschappen, de Kirgiziërs, de hitte, het stof, de reisgenoten en niet te vergeten de onverwoestbare Buhanka. Supergoed reisconcept voor avonturiers met lef.

Ronald. Deelnemer DVJ 2019

★★★★★

Fantastische reis! De route, de Russische dagbakken en het land zijn natuurlijk geweldig. Wat daarnaast voor mij deze vakantie nog zo veel mooier maakte dan vele anderen is de groep gelijkgestemden waarmee je onderweg bent. Er is zeker genoeg ruimte om je af en toe te onttrekken aan die groep als je dat wilt, en gewoon even met 'je maten van thuis' alles wat Kirgizië je te bieden heeft te ontdekken. Geen enkele keer voelde het als een verplichting om met mensen op te trekken die een paar dagen eerder nog volstrekte vreemden waren. Het delen van je ervaringen met deze mensen was elke avond weer als een kers op de taart van een toch al enerverende dag. De twee mannen van de organisatie waren volop onderdeel van die groep en wisten constant de goede sfeer er in te houden. Ik vond het zelf bovendien erg leuk dat zij niet alles meteen voor je oplossen. Zelf met handen en voeten hulp vragen aan willekeurige Kirgiezen droeg namelijk bij aan de ultieme verdwaalde ervaring.

Rob. Deelnemer DVJ 2019

DJI_0547_edited.jpg

★★★★★

De meest unieke trip die ik ooit heb gemaakt. Deze reis is echt met geen enkele andere te vergelijken. Elke dag val je van de ene verbazing in de andere. De ene dag rijd je over een onverharde bergpas van 4000 meter, de andere dag kampeer je in het wild tussen de bergen. De Verdwaalde Jongens zorgen voor een dosis humor, spanning en feest en dat alles in 1 van de mooiste en extreme landen ter wereld!

Tom. Deelnemer DVJ 2019

★★★★★

 

Een reis door Kirgizië met De Verdwaalde Jongens is een avontuur. Dat was de belofte vooraf en die is meer dan waargemaakt! Kirgizië is een adembenemend mooi land met continu veranderende landschappen en mooie Kirgiezen die altijd, ongeacht of ze maar één woord begrijpen, willen helpen waar ze kunnen. Wij reden in een UAZ Buhanka. Wat een kracht in dat ogenschijnlijk krakkemikkige Russische blik. Zeker in de low gear en 4x4 is hij bijna elk obstakel de baas! In totaal reden we met 9 auto's in 2 weken door Kirgizië. Elke dag een etappe waarin er wel eens iets stuk ging aan een van de auto's, maar dat werd dan opgelost door een lokale held of een handige reisgenoot. Aan het einde van de dag kon je lekker nagenieten en bijkomen onder het genot van een koud biertje en een wodka, kampvuurtje bouwen, tentje opzetten, samen eten en vooral veel lol maken! Alles was zeer prettig georganiseerd door Jos en Yme, niet teveel, niet te weinig. Kortom een vakantie om nooit te vergeten!

Kris. Deelnemer DVJ 2019

DJI_0463_edited_edited.jpg

★★★★★

Op avontuur met De Verdwaalde Jongens, een reis dwars door Kirgizië met de Buhanka. Een reis als geen ander en een reis om nooit te vergeten. Prachtige landschappen, fijne reisgenoten en een Buhanka die tot zoveel meer in staat is dan je in eerste instantie denkt. Ik heb genoten van de ongerepte natuur, de sterrenhemels, de avonden bij het kampvuur, de wodka als iedereen aan het eind van de dag weer bij elkaar was, de hobbelwegen, de prachtige en spannende bergpassen, de vriendelijke Kirgiezen, de dansavonden en de wonderlijke natuur. En niet te vergeten de goede organisatie, Jos en Yme hebben er met hun enthousiasme en humor voor gezorgd dat het een geweldige ervaring is geworden die ik zo weer over wil doen.

Sandrine. Deelneemster DVJ 2019

DJI_0246_edited.jpg
DJI_0151_edited.jpg

★★★★★

Fenomenaal! Een unieke reis, fantastisch land. Prachtige 'alleen op de wereldplekken' gezien, bijzonder lieve bevolking, mooie bazaars, heerlijke hapjes, etc, etc. Mijn eerste groepsreis, maar door het karakter van de reis is het ontzettend fijn om in een groep te zijn. Een warm nest, 's avonds weer thuiskomen, maar overdag gaat ieder zijn eigen weg in dezelfde richting. 

Anja. Deelneemster DVJ 2019

★★★★★

Als je van auto's, autorijden, natuur, kamperen en zo af en toe een avondje feesten houdt, dan is dit de perfecte vakantie. De auto's zijn vooral voorzien van alle ongemakken, maar dat maakt het alleen maar mooier om er in te rijden. Toiletgebouwen zijn schaars en douches al helemaal, maar dit leverde eigenlijk alleen maar grappige situaties op. Wij hadden een superleuke groep en dat heeft zeker bijgedragen aan het goede gevoel dat wij hebben na deze reis. Maar zonder onze reisleiders was dat nooit mogelijk geweest. Top geregeld mannen! 

Anonieme deelnemer DVJ 2019

bottom of page