top of page
Auto's voor roadtrip Kirgizië_edited.jpg

DE AUTO'S

Buhanka roadtrip.jpg
UAZ 452 'BUHANKA'

Koud, vierkant blok Sovjetstaal. Geboren bij -40. Geeft een grote middelvinger naar alle schattige Volkswagenbusjes en andere lieve camperbusjes. Dit is een Volkswagenbus met ballen van staal. Piept en kraakt zodra ze de fabrieksband verlaat. Voor avonturiers het ultieme genot om in te rijden. Vierde onlangs haar 60e verjaardag, maar is in 60 jaar tijd geen spat veranderd. Klinkt eng? Druk het gas maar in van deze Russische ijsprinses en je bent de rest van je leven verliefd.

UAZ HUNTER

Geen G-Wagon, geen Defender. Nee. UAZ trekt haar eigen lijn. Sexyer, lekkerder, rammeliger, hobbeliger. De Hunter komt overal. Je krijgt de deuren lastig open. De ramen, zelfde verhaal. Elektronica? Gemaakt van handgeselecteerde schaamharen van voormalig Sovjetleiders. Poetins persoonlijke lievelingsauto. We kennen Poetins fotoshoot te paard. Geruchten gaan dat Poetin graag naakt poseert op de motorkap van zijn Hunter. Het Kremlin ontkent tot op heden..

UAZ Hunter Kirgizië.jpg
Lada Niva Kirgizië.jpg
LADA NIVA

De Lada Niva. Weegt praktisch niks. 4x4 aangedreven lijkt het alsof deze lichtgewicht zweeft over de meest uitdagende routes. Tsja, de accu is niet best. Dus als je je telefoon oplaadt, en je ruitenwissers tegelijk aandoet, kan er kortsluiting ontstaan. En zoals eigenlijk alle auto's van Russische makelij: een parel om naar te kijken.

bottom of page